Dijital PazarlamaSağlıkta Pazarlama

Estetik Cerrahi İşletmeleri için Dijital Pazarlamanın Önemi: 5 Temel Neden

Dünya çapında her ay 3 milyardan fazla insanın sosyal medyayı kullanarak etkileşime girdiği göz önüne alındığında, bu durum sadece geçici bir trend olmaktan çok daha fazlasıdır. Sosyal medya, tıbbi uygulamalar için etkili ve uygun maliyetli bir pazarlama aracıdır.

Etkili sosyal medya pazarlaması, yatırımınızdan en iyi geri dönüşü sağlamak adına bütçenizi, enerjinizi ve zamanınızı en üst düzeye çıkarmakla ilgilidir. Güçlü bir sosyal medya varlığı olmadan, estetik cerrahi pratiğiniz sektördeki rakiplerinizle mücadele etmekte zorlanacaktır, zira büyük çoğunluğunun sosyal medya üzerinde bir varlığı bulunmaktadır. Sosyal medya pazarlama alanı, potansiyel hastaların sınırlı dikkat sürelerine ulaşmak için binlerce işletmenin kıyasıya rekabet ettiği bir ortamdır.

Tüm estetik cerrahi pratiği olan işletmelerin büyük bütçeleri yoktur. Küçük işletmeler, pazarlama kampanyaları için fon ayırma konusunda zorlanır, bu da rekabeti adaletsiz hale getirir. Ancak, sosyal medya pazarlaması çoğu estetik cerrah için rekabet alanını eşitlemiştir. İnternet dünyası, tüm işletmelere büyüklüklerine, bütçelerine veya konumlarına bakılmaksızın eşit fırsatlar sunar. Geleneksel pazarlama kanalları size yüksek meblağlar harcatabilir ve etkili olmayabilir. Sosyal ağlar, sadece maliyet açısından etkili olmakla kalmaz, aynı zamanda daha geniş bir erişim sunar.

Ayrıca, sosyal medya pazarlamasını doğru bir şekilde uygulayan işletmeler için büyük faydalar bulunmaktadır. Eğer henüz sosyal medya pazarlama stratejisi benimsememiş olan estetik cerrahi işletmelerinden birine dahilseniz, işletmenizin başarısı ve büyümesi için sosyal medya pazarlamanın neden önemli olduğunu öğrenmek amacıyla okumaya devam edin.

1. Hedef Kitlenizle Bağlantı Kurmanıza Yardımcı Olur

Estetik cerrahi işletmenizin sosyal ağlar aracılığıyla pazarlama yapmasının en iyi nedenlerinden biri, hedef kitlenizin bu kanallarda vakit geçirmesidir. 2021 yılında yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye nüfusunun yaklaşık %72’sinin en az bir sosyal medya hesabı bulunmaktadır. Her gün bu kadar çok insanın sosyal medya platformlarını kullanması, işletmelerin hedef kitlelerine çevrimiçi olarak ulaşma konusunda büyük bir fırsat sunar.

Hedef kitleniz sadece sosyal medyada bulunmakla kalmıyor, aynı zamanda büyük ihtimalle çoğu, her gün sosyal ağları kontrol ediyor. Hedef kitlenizi daha kolay etkilemek için onların en çok vakit geçirdiği sosyal ağlarda aktif olmalısınız. Başka bir deyişle, potansiyel hastaların size gelmesini beklemeden onlara ulaşın!

Genellikle, insanlar sosyal medya kanallarına pazarlama amaçlı hedef alınacaklarını düşünerek gelmezler. Ancak bu, kullanıcıların burada en sevdikleri markaları takip etmeyeceği ve onlarla etkileşime girmeyeceği anlamına gelmez. MarketingSherpa tarafından yapılan bir rapora göre, çevrimiçi yetişkinlerin yaklaşık %95’i sosyal ağlarda bir markayı takip etme eğilimindedir. Ancak insanlar sosyal medyada markalarla etkileşime girdiklerinde, genellikle içeriği değerli ve benzersiz buldukları için böyle yaparlar.

Sosyal ağlarda hedef kitleniz, marka mesajınıza daha duyarlı olabilir çünkü bu platformlar, markanızın daha samimi ve kişisel yönünü sergilemenize imkan tanır. Bu kanallarda paylaştığınız içerik, marka karakterinize katkı sağlayacak ve marka mesajınızı iletecektir. Sosyal medya platformlarında, sadece pazarlama mesajları sunmak yerine, mevcut ve potansiyel hastalarınızla kişisel ilişkiler kurabilirsiniz.

2. Marka İmajınızı Geliştirir

Yeni bir hastanın estetik işletmenizin adını duyduğunda, umduğunuz şey nedir? Markalaşma, sadece rakiplerinizden farklılaşmanızı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda mevcut ve potansiyel hastalarınızda güven oluşturur. Olumlu bir marka imajı, hastalarınızın işletmenizi iyi bir şekilde algılaması için önemlidir. Sosyal medya, güvenilir bir marka oluşturmanıza yardımcı olabilir.

İşletmenizin güçlü bir sosyal medya varlığı yoksa, bugünün dijital dünyasında birçok potansiyel hasta için var olmamış sayılırsınız. Potansiyel hastaların sıklıkla ziyaret ettiği yerlerden uzak veya bulunması zor bir ofis konumuna sahip olmak istemezsiniz. Benzer şekilde sosyal medya varlığınız da potansiyel hastaların sıklıkla ziyaret ettiği çevrimiçi sitelerle uyumlu olmalıdır. Web sitenizle ve sosyal medya ağları arasında bağlantılar kurarak yeni hasta fırsatları yaratabilirsiniz. Daha fazla insanın işletmenizi çevrimiçi olarak görüp ulaşması, hasta potansiyelinizi artırır. Sosyal medya pazarlama stratejilerinizi estetik cerrahi pazarlama planınıza dahil ederken, hastaların spesifik sorunlarına çözüm sunan uzmanlar aradığını unutmayın.

3. Çevrimiçi İtibarınızı Artırır

Hastaların zihninde estetik cerrahi işletmenizin algısı itibarınızı oluşturur. Olumlu bir itibarın oluşması yıllar alabilir. Estetik cerrahi pratiğinizin uzun vadeli başarısı için güçlü bir çevrimiçi itibar gereklidir. Küçük bir hata bile hastalarınızın zihninde yanlış bir izlenim oluşmasına neden olabilir. Sosyal medya pazarlaması, yeni ve küçük işletmelerin kendilerini pazarda konumlandırmasına ve güçlü bir itibar oluşturmalarına yardımcı olur.

Etkili sosyal medya kanalları aracılığıyla, itibar oluşturmaya katkıda bulunacak harika hasta deneyimleri yaratabilirsiniz. Unutmayın, olumlu bir çevrimiçi itibar sadece daha fazla hasta çekmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda rakiplerinizden ayrışmanıza ve üstün bir hasta deneyimi sunmanıza yardımcı olur.

4. Rakiplerinizin Çoğu Sosyal Medya Pazarında

Böylesine rekabetçi bir sağlık pazarında, sosyal medya pazarlaması fikrini göz ardı etmek bir seçenek değildir. Hızlı bir rakip analizi, rakiplerinizden kaçının sosyal medya pazarlamasına yöneldiğini size gösterecektir. Sosyal ağlar, benzersiz hizmetlerinizi markalaştırma ve pazarlama konusunda deney yapabileceğiniz çok sayıda seçenek sunar. Göreviniz, uygulama ideolojinize ve hedeflerinize uyacak, daha fazla hasta çekecek ve bütçenizi aşmayacak bir sosyal medya pazarlama planı yapmaktır.

5. İşinizin Uzmanı Olarak Konumlanmanıza Fırsat Sunar

Estetik cerrahi web sitesinize tutarlı trafik sağlamanın en kolay yollarından biri, web sitenize yeni bir blog yazısı eklediğinizde sosyal medyada güncelleme yapmaktır. Sosyal medya platformları, işletmeniz hakkında farkındalığı artıran ve sizi topluluğunuzda bir düşünce lideri, uzman olarak konumlandıran yararlı ve ilgili içerikler paylaşma fırsatı sunar. Bloglar ve makaleler yayınlamak, sosyal medyada işletmeniz için çevrimiçi bir varlık oluşturmanın tek yolu değildir. Ayrıca, LinkedIn veya Twitter’da ilgili grupları arayarak mevcut sohbetlere katılabilirsiniz.

Başlayın!

Sosyal medya pazarlamasının avantajları olduğu açıktır ve eğer işletmeniz henüz ilgili sosyal ağlarda profillere sahip değilse, onları oluşturun. İşletmenizin bilgilerini doldurarak ve çekici içerikler paylaşarak takipçi toplamaya başlayın. Mevcut müşterilerinizden sayfanızı “beğenmelerini” ve “paylaşmalarını” isteyerek profilinizi oluşturmalarına yardımcı olun. Sürekli çabalar ve doğru bir sosyal medya pazarlama stratejisi sayesinde, trafik artar, SEO gelişir ve marka sadakati güçlenir.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu